zaterdag 28 oktober 2017

Wil jij ook ontdekkingsreiziger worden?

Ze bestaan dus toch nog: de boeken waarvan je weet dat ze niet "en masse" zullen gelezen worden, maar die het wel verdienen om - al is het dan door een selecte groep liefhebbers - ontdekt te worden.

Zoals "Soms ben ik een ontdekkingsreiziger." In de bibliotheek staat het boek onder "poëzie". Of het daar thuishoort? Als je vindt dat mooie teksten ook poëzie zijn kan dat.

Maar wat dan met de prachtige illustraties van Charlotte Peys en Toon Delanote? Van die illustraties die soms een vergeten tijd illustreren, of de vader van het personage dat spreekt, maar die er eigenlijk niet meer is. Hij staat zich voor de spiegel te scheren. In weer een andere badkamer zie je, hoe langer je kijkt, meer zeepaardjes. En hoe bouw je een tent?

Heel mooi kleinood, met korte teksten. Soms vertellend over de prent die de tekst begeleid, soms kan je in de prent bij een tekst een eigen verhaal maken, of dingen ontdekken. Of zeepaardjes tellen. Of sterren.

Soms ben ik een ontdekkingsreiziger / Ruth Mellaerts ; Charlotte Peys ; Toon Delanote.- Tielt : Lannoo, 2016.- 92p.: ill.- 978 94 0143 732 5.- Voorwiehetwillezen