woensdag 14 maart 2007

Meester Max in de dierentuin / Rindert Kromhout

Meester Max gaat met zijn kleuterklas - "zijn mini-monsters" naar de dierentuin. Daar zijn allerlei gevaarlijke beesten! Eens ze daar zijn aangekomen, denkt meester Max, zullen ze wel graag dieren gaan bekijken! Maar eerst willen ze hun snoep opeten. Daarna naar de WC, en als er één iemand moet, moeten ze allemaal. Is er na al deze dingen nog wel tijd om naar de dieren te kijken?
Grappig boek met fijne tekeningen, over een kleuterklas in de dierentuin. Over bang zijn voor beesten, en over praktische kantjes aan op schoolreis gaan, en over snoepen, want dat mag, heeft Meester Max beloofd. Daarna willen ze naar de speeltuin. Meester Max dringt aan: zullen we NU naar de dieren gaan kijken? Het antwoord van zijn "mini-monsters" is altijd: "straks". Het is veel te snel tijd om naar huis te gaan! Toch vindt de kleuterklas van Meester Max het een fijne dag.
Ook in dit boek spelen de dieren de rol die ze als "dier zijn". Krokodillen zijn ook hier om bang voor te zijn, en er zeker van zijn dat krokodillen kindjes eten, volgens enkele stoere kleuters in dit boek. Maar dit doet absoluut niets af aan dit grappige geheel als boek. Alle ZOO-dieren zoals onderandere apen en pinguïns komen eveneens aan bod.
Meester Max in de dierentuin / Rindert Kromhout ; met illustraties van Sylvia Weve.- (Vriendjes van Leopold).- Amsterdam: Leopold, 2002.- 40 p : ill.- ISBN: 90 258 3585 6