dinsdag 6 december 2011

Boek 1: De woestijn - Davidsfonds Literair, 2005

 

Wijsheidsparabels die zo uit de sprookjes van 1001 nacht leken te zijn weggelopen’ (Knack)

‘Oorspronkelijke teksten vol filosofische doordenkertjes, absurd maar uit het leven gegrepen. Frank Adam is een fantastische verteller.’ (Pol Arias, Neon, Radio 1)

‘Sterk, onderhoudend, humoristisch en pijnlijk. Verhalen van alle tijden met typische ingrediënten van deze tijd’ (De Leeswolf)

‘Unieke contes philosophiques in de traditie van Voltaire en tegelijk een spiegel van de moderne tijd.’ (filosoof Lambros Couloubaritsis)


‘Frank Adam schrijft zich met Confidenties aan een ezelsoor in de Voltairiaanse traditie van filosofische parabels in… (De Standaard der letteren)


‘Leuke verzameling absurde fabels met duivelse prenten. Adam en Verplancke hebben in dit boek een schijnbaar vrolijke sfeer en vaak een gezellige opwinding weten te creeëren, maar met een nooit aflatende angst en een eeuwige tristesse die de ezel als een onhoorbaare ondertoon in hem voelt trillen. (Focus Knack)

‘Frank Adam blijft in de eerste plaats een goed schrijver, die aan zijn dolle fantasie een intelligente emotie kan meegeven.’ (De Morgen)

‘Bekentenissen aan een ezelsoor herinnert u zich nog wel: dat veelkleurige feuilleton op de laatste bladzijden van De Standaard Magazine. De tekst was van Frank Adam, de (te) vaak over het hoofd geziene Vlaamse schrijver’ (Mark Cloostermans in De Standaard)

‘Een apuleius-achtige bundel waarvan ik zeer heb genoten’ (Volkskrant striprecensent Joost Pollmann in Items)

Geen opmerkingen: