zaterdag 19 januari 2013

Wie is er bang voor wie?

Ridder Florian is van het bange type.  Hij woont in een kasteel, en komt in aanraking met draken, heksen, jonkvrouwen, en zelfs rovers.  Allemaal figuren waarvoor Florian bang is.  Maar of dat eigenlijk allemaal nodig is?  Marjet Huiberts en Philip Hopman schreven en tekenden met “Ridder Florian” een uiterst verzorgd, humoristisch voorleesboek  voor stoere meiden en lieve jongens, of omgekeerd. 

De draken, rovers, knappe jonkvrouwen en, heksen en maken van “Ridder Florian” een grappig sprookjesachtig boek.  En zijn het niet net al die anderen die een beetje bang zijn voor Ridder Florian?  Bij de rovers in het eerste verhaal zou je daaraan kunnen twijfelen, maar de eenzame draak is ronduit blij dat hij Florian ziet.
Huiberts schreef haar Ridder Florian-verhaaltjes, allemaal ongeveer anderhalve bladzijde, met pagina grote kleurillustraties, op rijm.  Maar laat dat u niet tegenhouden om deze ridder in je hart te sluiten, want hij verdient dat.  Bovendien maakt de rijmvorm van de verhaaltjes het leven van de ridder die Florian is, echter.

Ridder Florian / Marjet Huiberts ; Philip Hopman.- Haarlem : Gottmer, 2006. ; 5e druk, 2012.- prentenboek.- 978 90 257 4084 9 - 4+