zondag 30 april 2017

Het Kinder- en Jeugdjuryjaar zit er op: tijd voor feest!

Het eerste feest om het einde van het Kinder- en Jeugdjuryjaar te vieren vond plaats in de nieuwe Gentse bibliotheek De Krook, voor juryleden, ouders en begeleiders van groep 5 en 6: jongeren tussen 14 en 16 jaar.

Koos Meinderts leest voor uit "De zee zien" en vertelt hoe het boek tot stand kwam
Na voorleessessies met enkele auteurs van de genomineerde boeken, na workshops waarin “totebags” (wat is dat toch een mooi nieuw woord voor stoffen tassen met een leuke opdruk, en lange oren) werden gemaakt, na een fotoshoot waarin je als jurylid kon figureren op de cover van een boek, kwamen we te weten wie met de KJVprijzen ging lopen.
Edward van de Vendel, Peter Van de Wielle en Jonas Boets vertellen hoe het is om samen aan een boek te werken.

Elders in het land vonden lokale slotfeesten plaats voor groepen 1 tot 4: juryleden tussen 4 en 12 jaar. In Boekhandel de Groene Waterman, om er maar eentje te noemen. Daar waar Hans Van Acker (van “Achter de heuvels” – en waarvoor wij tijd te kort kwamen om het boek te bespreken, zoveel was er over dit boek te vertellen), Tom Schoonooghe (van De Cowboyter, een boek van Dimitri Leue, waarvoor Tom Schoonooghe de illustraties maakte), Brigitte Minne (van “De ronde van varken”, geïllustreerd door Joris Thys) en Kristien Dieltiens (van “Een reus van een beer”, geïllustreerd door Seppe van den Berghe) het beste van zichzelf kwamen geven. Dat De Groene Waterman een winnaar in huis had, in de vorm van “Een reus van een beer”: het was een prettige samenloop!

De bib van Brasschaat liet zich gaan om De Groene Waterman tot een Kinder- en Jeugdjuryparadijs om te toveren.







Onderandere dit is lezen