zondag 22 maart 2020

Blijf thuis en lees een boek! Steun in deze barre tijden jouw plaatselijke boekhandel

Boekentip die wonderwel bij deze tijd past. De ondertitel is namelijk: "De tijd die wachten heet"
Liefste 2020,

U bent tot op vandaag een heel raar jaar.

Zo, dat moest "Geen leven zonder boeken" even kwijt.

Ons leven staat vandaag stil. Het fijne is dat we daar allemaal, zonder uitzondering, even doorheen moeten. Even door de zure appel bijten, en de richtlijnen die ons worden opgelegd, volgen we het liefst zo strikt mogelijk op. Geen lijfelijke knuffels, maar solidariteit op afstand voor onze naasten.

We sloegen deze week onze agenda's open, en zagen afspraken die opeens niet meer doorgingen, en we weten niet hoe lang. Er zijn geen voetbalwedstrijden meer, het Eurovisiesongfestival 2020 gaat niet door, en noemt u het maar.

Iedereen heeft vast zijn eigen dingen waar naar kon worden uitgekeken, die nu even niet meer kunnen.

"Geen leven zonder boeken": dat is echt iets dat ik mij totaal niet kan voorstellen. Daarom wil ik hier alvast twee boekhandels in de kijker zetten, die beiden achter de schermen blijven doorwerken, en hun webshop blijft open. In deze tijden is het dubbel zo belangrijk om je eigen lokale winkels te blijven steunen.

Ik bewerk lichtjes het bericht van boekhandel Kartonnen Dozen, die je kunt vinden in Draakstraat 34, 2018 Antwerpen:

Liefste lezer,

Wij blijven, waarschijnlijk net zoals jij, de ontwikkelingen rond Covid-19 op de voet volgen. Met het oog op ieders veiligheid hebben we daarom besloten om de winkel ten minste tot 5 april te sluiten.

Als kleine boekhandel is dat geen eenvoudige beslissing, dus hierbij een paar tips om ons door deze moeilijke tijden heen te helpen (en jezelf meteen ook!)

📚Geef jezelf iets om naar uit te kijken! Stort een bedrag naar keuze op  rekeningnummer: BE04 3200 3922 2931. Mail ons een betalingsbevestiging naar info@kartonnendozenlgbt.be, en wij sturen jou een unieke code waarmee je later een supertof boek kan komen kopen. Of een dvd, of een spel, of ...

📚Online zijn we nog 24/7 open. Zo lang het kan, blijven we je bestellingen met alle zorg klaarmaken en versturen. Vanaf €25 is de verzending gratis. Kom kijken, en bestel iets fijns voor jezelf. Of, laat ons een cadeautje sturen naar iemand die je mist, die het moeilijk heeft, of die alleen thuis zit en wel een verrassing kan gebruiken. (Het kan zijn dat we sommige boeken niet meer in stock hebben. Snuister dan even verder, we hebben zo veel moois).

Spoor je vrienden en kennissen aan om deze unieke boekhandel te helpen!

📚Zorg supermegagoed voor elkaar. Blijf thuis. Naai eens een mondmasker voor een zorgverlener (niet alleen de ziekenhuizen, maar ook sociaal werkers die hun cliënten niet in de kou willen laten staan, hebben er nodig). Was je handen. Wees HEEL lief voor de postbode die je pakje boeken komt brengen.

Superveel virtuele knuffels,
Het KaDo-team.

Eigenaar Johanna Pas stuurde laatst via de regionale televisie nog een boodschap de wereld in.

 "Laat deze winkel niet verdwijnen!"
 

Boekhandel De Groene Waterman, in de Wolstraat 7 in 2000 Antwerpen, is ook al zo'n fijne winkel zoals we ze nog weinig vinden.

Vanaf 18 maart versturen zij enkel nog pakjes met Bpost. Hun deur aan deur leveringen en het afhalen op afspraak zetten zij stop. De geest van de maatregelen is duidelijk, zo weinig mogelijk contact tussen mensen. Voor uw en hun veiligheid kiezen zij ervoor om de grenzen van deze schemerzone niet op te zoeken. Anderzijds blijven zij van maandag t.e.m. vrijdag (van 9.30 tot 18 uur) achter de schermen actief. En werken zij eraan om uw boeken zo snel en veilig mogelijk tot bij u te brengen.

📚Hoe boeken bestellen?
 ☎03 232 93 94
💻 groenewaterman@groenewaterman.be
via whatsapp en sms naar 0465 03 32 99
via facebook-messenger
via instagram

📪Wat met de verzendkosten?
Voor bestellingen vanaf 30 euro betaalt u geen portkosten (binnen België). Voor kleinere bestellingen, rekenen wij 5 euro port. Wij raden u aan uw bestellingen te groeperen.

💲Hoe betaalt u?
Voor deze verzendingen vragen wij vooruitbetaling.
Dan kan op 2 manieren:
1/ Paypal: dan versturen wij u een betalingsverzoek
2/ Overschrijven via internetbankieren of bankapp
Van zodra wij uw betalingsbewijs ontvangen hebben, brengen wij het boek naar de post.
Elke bestelling die voor 16 uur afgerond is, brengen we diezelfde dag nog naar Bpost.

Bent u een snuisteraar die zich graag laat verleiden door een boek? Hou dan zeker hun facebookpagina en Instagram in het oog, schrijf u in op hun nieuwsbrief of neem een kijkje op hun website naar de rubriek "Net uitgepakt". Zij zullen hier heel regelmatig nieuws op posten.

Dat zij en andere lokale handelaren klappen (gaan) krijgen, spreekt voor zich. Het is dan ook een moeilijke beslissing geweest, maar uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke beslissingen. Als handelaars zijn zij een schakel in de keten en de keten moet gebroken worden, daar zijn alle experts het over eens. Ze nemen dus vol overtuiging deze beslissing.

Anderzijds beseffen ze dat het nu heel gemakkelijk is om naar de grote webwinkels met performante sites te surfen en daar uw bestellingen te plaatsen. Vandaar een warme oproep om de winkel te blijven steunen door:

📚bij hen te blijven bestellen
📚uw enthousiasme te delen op sociale media
📚een aandeel te kopen in hun coöperatieve

De Groene Waterman hoopt u snel terug met open armen te kunnen verwelkomen in de winkel.