maandag 6 april 2020

Kinder- en Jeugdjury: Slotevenement 9 mei 2020 voor groep 5 en 6 in Brussel: Geannuleerd

Slotevenement voor groep 5 en 6 geannuleerd


📆Op zaterdag 9 mei 2020 zou Iedereen Leest samen met  de oudste juryleden (groep 5 & 6, 12 tot 16 jaar) en de genomineerde auteurs het KJV-leesjaar afsluiten in het Stripmuseum in Brussel. Er werd naar uit gekeken en het beloofde een toffe editie te worden!

Aan de inschrijvingen te zien, hadden ook de juryleden er al zin in. Maar er waren ook bezorgde vragen van groepen die twijfelden of het wel verantwoord zal zijn om deel te nemen en andere groepen die aangeven dat ze gezien de huidige situatie niet zouden komen.

Op dit moment lopen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad maar tot 19 april, met een mogelijke verlenging tot 3 mei.

Na heel lang wikken en wegen werd toch besloten om het slotevenement voor groep 5 en 6 niet te laten doorgaan. Iedereen Leest neemt deze beslissing liever wat vroeger dan te laat, zodat er ook geen onnodige voorbereidingen en kosten gemaakt worden. Aangezien het slotfeest samenhangt met het einde van het leesjaar, en omwille van de praktische consequenties, lijkt het  Iedereen Leest ook niet opportuun om het evenement te verplaatsen.

Omdat Iedereen Leest weet dat de juryleden altijd erg uitkijken naar de Meet&Greet-sessies, zouden zij graag een aangepaste versie hiervan op touw willen zetten. De juryleden mogen vragen voor de genomineerde auteurs die op het feest aanwezig zouden zijn bezorgen. Iedereen Leest zal aan de auteurs vragen om er een paar uit te pikken en die te beantwoorden in een filmpje dat online zal  komen voor juryleden!

De vragen mag je mailen naar kjv@iedereenleest.be.

⏰Nog

De deadline om de stemmen door te geven blijft momenteel op maandag 4 mei. Geef Iedereen Leest zeker een seintje als dat niet haalbaar zou zijn voor jouw KJV-groep, dan bekijken zij of er toch nog geschoven moet worden. Iedereen Leest volgt de situatie uiteraard op de voet en past de deadline indien nodig aan.

(Bron: mail van Iedereen Leest die licht werd aangepast om in een blogbericht te passen)