zaterdag 11 april 2020

In de kijker: Jessica Raes!



Jessica Raes (°1989) studeerde aan de Hogeschool Sint-Lucas in Brussel en Gent illustratie en animatiefilm. Ze volgde ook een specifieke lerarenopleiding Beeldende kunst en audiovisuele kunst. Ze timmert ijverig aan de weg om haar plek te vinden.

Bij Clavis verscheen “De pyjamareus”, een samenwerking tussen Kolet Jansen, Emy Geyskens met illustraties van Jessica Raes. De opbrengsten van het boek, voor kinderen vanaf 6 jaar, gaan deels naar Bednet. Deze organisatie laat kinderen die door ziekte niet naar school kunnen en lange tijd thuis of in het ziekenhuis verblijven, op een virtuele manier, toch in de klas aanwezig zijn.

Lestips bij "De pyjamareus".


“Donkere nacht van de ziel” is het eerste boek van Jessica Raes dat ze zelf schreef en illustreerde.
Dit prentenboek gaat over een smid die zijn ziel aan de duivel verkoopt. Het is gebaseerd op het oude Ierse Volksverhaal over the Jack- o’- Lantern, of de uitgesneden pompoen die we nu kennen als we het over Halloween hebben.

Nieuwsgierig? Of gewoon zin om dit boek te lezen? Dan kan je het via dit formulier bestellen. Het boek is geschikt voor jonge durfals en hun ouders en andere opvoeders, die je het verhaal kunnen voorlezen als je zes bent, of iets ouder. Om het boek helemaal zelf te kunnen lezen en begrijpen moet je door de veelheid van de tekst misschien al tien of elf zijn. Maar niemand zal jou tegenhouden om in je bed, onder je dekens, en met een zaklamp, dit boek gewoon te lezen!  “Donkere nacht van de ziel”verschijnt bij uitgeverij Het Punt.

Jack is smid. Hij woont samen met zijn trouwe ros, Adare, diep in de bossen, ver weg van het dorp. Jack houdt van de rust, de ongerepte natuur en de vrijheid die hij voelt als hij in volle vaart door de bossen galopeert. Na een lange dag zwaar werk en het beslaan van zijn paard besluit Jack om zijn avond onder de mensen in het dorp door te brengen. Vanaf dan zal Jacks leven nooit meer hetzelfde zijn. Want die avond staat hij oog in oog met de duivel...

Een spannend en griezelig verhaal voor jong en oud gebaseerd op het oude Ierse volksverhaal waarin een smid zijn ziel verkoopt aan de duivel. Dit is de mytische geschiedenis over het ontstaan van de uitgesneden Halloweenpompoen, de 'Jack-o'-Lantern' die tot op heden nog steeds in vele straten van de westerse wereld de nacht van 31 oktober verlicht.