zaterdag 23 mei 2020

Daar is de Blossombooks Read-a-thon 2020!

Deze kleine, fijne uitgeverij die zich vooral richt op flitsende young adultboeken, organiseert haar Read-a-thon, in het lange hemelvaartsweekend, nu al voor de vijfde keer.

Een online evenement waarin boeken en lezen centraal staan. Je mag alles lezen wat je wilt, al begrijp ik ook wel dat ze graag zien dat je hun eigen boeken in de kijker zet. Dat komt nog. Beloofd.

Op vrijdag om 20u00 ging de Read-a-thon van start, met een eerste uitdaging, en daarna een leessprint: Telefoon, tablet, laptop en pc uit, en op de televisie is toch ook niet veel te zien. Duik weg in een boek!

Het boek dat ik nu lees is het nieuwe boek van Inez van Loon: "Sara's walkabout", over Saar, dertien jaar in 1959. Haar vader beslist om met het hele gezin, bestaande uit mama, papa, Saar en haar kleine broertje Simon, die acht is, te emigreren naar Australië Maar vindt Saar dat wel zo fijn?

Voor de eerste twee "challenges": Tag je favoriete boekhandel en vertel waarom je daar zo graag komt, en "toon ons je favoriete kinderboek" koos ik:

Mijn favoriete boekhandels: De Groene Waterman, Wolstraat 7, en Kartonnen Dozen, Draakstraat 34 in Antwerpen. De ene in de buurt van het Conscienseplein, de andere in de Zurenborgwijk.

Allebei boekhandels met een groot hart, en een niet altijd vanzelfsprekend aanbod. Zodoende hebben ze evenwel allebei een erg divers aanbod. Kartonnen Dozen is bovendien gespecialiseerd in LGBTQ-boeken, ook voor kinderen en jongeren. Beide winkels zijn, na de Coronasluiting, waarbij zij keihard hebben doorgewerkt achter de schermen, om hun lezers/kopers van leesvoer te kunnen blijven voorzien, opnieuw open.

Kartonnen Dozen is nu zelfs een extra dag open, van woensdag tot zondag, en van 12u00 tot 18u00. De Groene Waterman is open van maandag tot zaterdag, van 9u30 tot 18u00.

Ik geef u ook graag mee dat mijn favoriete kinderboek er eentje is van Jaklien Moerman en Marianne Colijn, en dat dat "van Sofie en de Poffertjes" is: een bundeling met een verhaaltje op de ene bladzijde, en een erg herkenbare illustratie op de andere, die het verhaaltje ondersteunde.

Meer lezen? Dat kan!

Over hoe mijn favoriete boekhandels de voorbije tijd overeind bleven
En iets over mijn favoriete kinderboek

Dit is niet het boek waar ik het over heb, maar het laat wel het soort illustraties in mijn favoriete kinderboek zien

De volgende "uitdagingen" gaan over lievelingsboeken, en over Blossomboeken. Stay tuned!

Geen opmerkingen: