vrijdag 17 juli 2020

Boekenmarathon als alternatief voor de Boekenbeurs 2020

Ex-MNMstem Tom De Cock  zal een interviewmarathon doen als alternatief voor de Boekenbeurs

Begin  november zal hij niet minder dan 300 schrijvers interviewen.  De gesprekken zullen online te zien zijn op VRT NU. VRT en Boek.be hebben nog andere boekenplannen "om lezers te inspireren en in contact te brengen met auteurs". 

Het coronavirus heeft ook roet in het eten gegooid bij het jaarlijkse boekenfeest dat De Boekenbeurs heet.  Mensenmassa's samenbrengen in een besloten ruimte kan dit jaar daarom niet.  Boek.be en de VRT hebben wel een alternatief uitgedacht van 1 tot 11 november 2020. 

Tom De Cock zal in Antwerpen niet minder dan 300 schrijvers interviewen uit de Vlaamse en de internationale boekenwereld. Het wordt een literaire interviewmarathon. Daarnaast trekt een reporter het land door om lezers en auteurs te ontmoeten, in boekhandels, bibliotheken, scholen of culturele centra. Alle interviews worden via livestream uitgezonden op VRT NU.

"De Boekenbeurs is voor meer dan 120.000 lezers – waaronder ikzelf – elk jaar dé plaats waar ze hun nieuwe literaire liefde leren kennen, leuke cadeaus vinden of kinderen laten kennismaken met het unieke plezier van het lezen. Dat kunnen we niet gewoon een jaartje overslaan. Ik ben dan ook oprecht blij en trots dat ik mijn schouders mee onder een waardig alternatief mag zetten." Aldus Tom De Cock, die nu al toegeeft dat hij niet van iedereen een boek zal gelezen hebben. Hij gaat uit van de nieuwsgierige lezer in zichzelf. Wedden dat dat goed komt?

Tussen 1 en 11 november gaat De Cock vanuit Antwerp Expo, de heilige grond van de Boekenbeurs, zo'n 300 schrijvers interviewen. Zowel nieuw talent als gevestigde waarden uit binnen- en buitenland.

(Bron: VRT.be)

Foto's: Katrien Temmerman