zondag 22 november 2020

Een eerste KJV-bijeenkomst!





Met twee leesgrage juryleden gingen we aan de slag met "Het geheime boek van Sinterklaas" van Floortje Zwigtman en Sassafras De Bruyn en met "De vuurzeevlieg" van Toon Tellegen en Carll Cneut. De dieren in dit laatste boek zijn allemaal wilde dieren, en ze zijn vaak grappig en mooi getekend, vooral de bizon. Of : ik vind het vuurvliegje tof. Mijn lievelingsdier staat er niet in. Het is een hond. 

Is een wild dier, als je dat thuis gaat houden, nog steeds een wild dier? Ook als dat een tijger is? Nee, want dan is dat een huisdier. Of dat waar was/is, daar kwamen we niet meteen achter. Op mijn vraag of dieren in de dierentuin dan ook huisdieren zijn vonden we ook niet meteen een antwoord. Dat is best jammer, als je maar een uurtje volledig Corona Proof samen zit.

"Het geheime boek van Sinterklaas" zou niemand zomaar uit de bibliotheek meenemen, maar werd heel enthousiast onthaald: de illustraties van Sassafras De Bruyn brachten Sinterklaas helemaal tot leven. De duivels van destijds, als hulpjes (?) van de Sint, die waren eng. Of misschien niet?

We maakten samen twee woordenwolken: eentje voor Sinterklaas, en eentje voor zijn grappige helper.

Kijk je mee?