zaterdag 9 januari 2021

De tweede KJV-bijeenkomst in wolken en boeken

 We praatten vandaag over "De Veger: Het verhaal van een meisje en haar monster" en over "Dasja, oftewel het leven van een pup"

Dit was onze woordenwolk, nadat "De Veger" een superboek genoemd werd. Eén jurylid gaf dit boek zelfs vijf sterren in het KJVleesdagboek, hoewel je maar vier sterren kunt uitdelen. Vijf sterren dus. 

En omdat er op de voorplat van "Dasja" staat dat het boek voor kinderen geschreven, getekend en gefotografeerd is door de auteur/illustrator, zal ditzelfde jurylid een volwassene een briefje van "tien euro" geven. U mag hierover even nadenken... :-) Want misschien leest een volwassene liever thrillers of dikke boeken. Dan kan u "De Veger" lezen, trouwens.

Samen hebben we ontdekt hoe je de hoofdstuknummering van "Dasja" kunt ontcijferen. Dat had ik zonder mijn juryleden vanavond nog altijd niet geweten.

Verder maakten we ook een woordenwolk over de volgende te lezen boeken, "Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt" (let op in het verkeer in plaats van op je telefoon te kijken!) en over "Brons"

(Deze woordenwolk kwam tot stand door alleen naar de voorkanten en de achterkanten van beide boeken te kijken)