zondag 3 december 2023

Chocolademelk voor een koude winterdag, en popcorn, Bob Popcorn!

Op zondag 26 november 2023 kwamen we samen voor onze eerste echte leesbijeenkomst! 

We lazen "Bob Popcorn: Meesterkok" van Marancke Rinck en Martijn van der Linden (de man die zo verscheiden kan tekenen dat je hem niet in een hokje kunt plaatsen), en "Morris" van Bart Moeyaert en Sebastiaan Van Doninck. We begonnen met onze jassen aan te trekken, en voor het raam te gaan staan. Dat is namelijk waarmee "Morris" begint, zodat je het kan zien sneeuwen. Al moesten wij daarvoor onze fantasie gebruiken, want het sneeuwde vorige week niet.

Juryleden vonden veel van beide boeken, en vonden Bob een beetje ongeloofwaardig. Met hun verhaalbegrip zat het bij beide boeken echter wél goed! En Morris eindigt gelukkig wel gezellig, want dat Morris buiten naar de hond van zijn oma moet zoeken, helemaal alleen: dat is het toch niet... Benieuwd wat ze van het verhaal, gebracht door Martine Tanghe, onder leiding van Oxalys, zullen vinden.



Bob Popcorn, juf, dat is een maiskorrel, geen popcorn! (oeps!). "Wisten jullie dat er een popcornliedje bestaat?" vroeg ik. "Nee juf" (juf is meestal zelfs niet thuis, en het is zondag)

Hier is het!


Meer lezen over de maiskorrel die nooit slaapt?