donderdag 14 juni 2018

Vals, broeierig en spannend, dat nest van Beatrijs Peeters

Drago, een jongen met een problematische achtergrond wordt  in het gezin van Lisa en haar ouders geplaatst. Lisa vindt Drago een nogal vreemde snuiter, en soms vindt ze hem  zelfs griezelig. Hij wordt ook boos voor het minste, maar ook Lisa is geen doetje, en ze heeft een geheim. Ze is doof.

Het gezin van Lisa woont ergens in een niet bepaald dorp, in een landelijke omgeving en Lisa's vader is boswachter. Stel je daar geen Roodkapjesmens bij voor: hij doet vooral aan bosbeheer.

Niet alleen dikke boeken zijn de moeite waard om te lezen. Toch niet als je “Vals nest” kent: het boek heeft een opvallende, knaloranje cover, met daarop in het zwart, een groot mes. De cover geeft al voor een deel mee dat een mes gevaarlijk kan zijn…

Er zit erg veel onder de oppervlakte in dit gezin, en Peeters creëert een broeierig verhaal.

Dit boekje heeft amper 99 bladzijden, en toch is “Vals nest” erg rijk en boeiend, en zijn de personages allemaal zeer goed uitgewerkt. Het verhaal wordt verteld vanuit Lisa en Drago (afwisselend ik-vertellers). Dit wordt goed weergegeven in de hoofdstukbenamingen. Plotwendingen zijn soms bloedstollend.

Vals nest / Beatrijs Peeters.- Wielsbeke : De Eenhoorn 2016.- 100p.- 978 94 6291 143 7

Geen opmerkingen: