zaterdag 10 augustus 2019

De zomer, dat is nog meer leestijd...

Leestijd, tijd om boekentips te delen, en voor (buiten) spelen! Dus daar gaan we nog eens. Ik ben te laat, maar hey: het is nooit te laat om een goed boek te (her)lezen of te ontdekken.

Boekenblog Lees mee met mij daagde deze boekenwurm, samen met hopelijk anderen, uit om gekke dingen met boeken te doen.

Hier vinden jullie de eerste boeken:

Wat ik nu lees:

Over Marouan en Jonathan. Ze ontmoeten elkaar tijdens een voetbalwedstrijd in Rotterdam. Jonathan weet al lang dat hij op jongens valt. Daar durft hij vooral thuis, niet voor uit te komen, want hij woont in een Christelijk gezin. Marouan is Marokkaans, en gelooft niet. Dit boek is op meerdere fronten gedurfd: er wordt door vrienden en vriendinnen heel gewoon gedaan over homoseksualiteit, bij Marouan thuis is het zelfs nooit een issue geweest. De ouders van Jonathan denken echter erg strikt, en lezen in de Bijbel dat homoseksualiteit niet is wat God wil. Hinke van Abbema heeft er echter prima weerwoord op, wat ze in de mond van Marouan legt. Ze keert de zaak om: Als God niet had gewild dat iemand gay is, dan had hij diegene wel anders gemaakt. Waarom deze foto eruitziet als een gedekte tafel? Omdat het boek je doet lachen, en eten en drinken kan zijn.


Een titel met een seizoen


Heeft Shaun Tan nog uitleg nodig? Bart Moeyaert heeft dit boek vertaald.

Het boek dat al het langst op mijn Te Lezen lijstje staat


En daar gaan de beide meneren in dit boek niet blij mee zijn... Maar dat zijn ze sowieso bijna nooit. De tweede samenwerking na "Zullen we een bos beginnen" (2008, 2011) tussen Benjamin Leroy en Jaap Robben. Zou Suzie Ruzie de meneren uit "De Zuurtjes" kennen? Misschien is zij wel wat ze nodig hebben...



Het nieuwste boek

"Meer gelukkig dan niet", het debuut van de Amerikaanse auteur Adam Silvera, is mijn nieuwste boekenaanwinst.

Zomerlezen


Tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Elk jaar in de zomer lees ik minstens één boek uit de Harry Potterreeks opnieuw.


Winter



Over Lucas, voor wie de wereld na een heftige gebeurtenis, te groot is geworden...

Drankje


Kies jij fropskottel, het lievelingsdrankje van de GVR? Bij dit drankje borrelen de belletjes naar beneden. Of wil je de geheimzinnige toverdrank van Joris proeven? Beiden uit de pen van Roald Dahl. Of "De appel van Magritte" (Klaas Verplancke) voor appelsap kan zorgen, is twijfelachtig. Maar appelsap, dat is ook nog een optie.


Nieuwsgierig geworden? Kom dan gauw nog een keer kijken voor meer!