woensdag 4 september 2019

Zeg iets! / Reine De Pelseneer

Liv leeft haar leven bij haar vader, stiefmama en kleine zus Yana. Met haar mama, die ze vaker gewoon Isabel noemt, heeft ze niet zoveel contact Bij het begin van het verhaal leert de bloemenleverancier, Ben, dit geheimzinnige persoontje dat met roodbehuilde ogen de deur openmaakt, kennen. Wie is Liv? En wie is Ben? Daarover gaat dit verhaal. Beiden zijn ze rond de 18 jaar.

Ik wil wel graag vrienden worden met Ben en Liv. Met dank aan hoe Reine De Pelseneer zonder al te groot drama heel gewone verhalen tot sterke boeken weet te maken.

“Zeg iets!” bevat hedendaagse thema’s als terrorisme, nieuw samengestelde gezinnen, zangwedstrijden/televisieprogramma’s en multiculturaliteit. Geen van deze thema’s is echter overdadig aanwezig, zodat dit boek een erg warm verhaal blijft, over jongeren die allemaal hun portie (on)geluk meemaken. Verder leven ze hun leven, ze zijn samen, dansen, en kunnen bij elkaar terecht. Ik heb dit boek heel graag gelezen.

Hoewel dit boek heel wat hedendaagse thema’s bevat, bekroop me naar het einde van dit boek toch het gevoel dat er één thema teveel in dit boek zit. Omdat dit zo kort wordt belicht (het gaat over anorexia bij een van de ouders van de personages), lijkt het mij toch alsof dit er ook nog snel snel bij kon. Enigszins jammer.

Zal Liv op Ben wachten? Ze verdienen elkaar zo!

Voor wie houdt van hedendaagse boeken en gewone levens, en als je graag boeken leest die wat meer om het lijf hebben, is dit boek een aanrader. Een portie voorzichtige romantiek mag er ook nog bij.

Zeg iets! / Reine De Pelseneer.- Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018.- 319p.- ISBN 978 94 629 1355 4